Bloggen

Läs gärna vår blogg. Här skriver vi om saker som är relevanta för dig som är intresserad av konsultbranschen.

Experternas 3 knep för att optimera sitt ledarskap

Att arbeta är tidskrävande, att leda likaså. Därför är den största utmaningen för dagens ledare att optimera sin tid och faktiskt kunna vara effektiva. Här har vi samlat råd från olika framgångsrika ledare kring hur de optimerar sitt ledarskap!   Om du upplever en brist på tid och produktivitet i ditt ledarskap kan problemet ligga i optimeringen. Det är myckets som krävs av dig och många som drar i dig. Därför måste du själv sålla och utvärdera vad som är viktigast för dig att lägga tid på och hur du ska disponera den tiden. För att hjälpa dig en bit på traven har vi tagit hjälp av 3 stycken väldigt framgångsrika ledare från The Oracles. The Oracles är ett nätverk av världens toppchefer och entreprenörer och här kan du läsa vad några av dem brukar göra för att optimera sitt arbete.  

Skapa konsensus kring prioriteringar

  Som chef och ledare är det som nämnt många som drar i dig, inte bara kollegor utan även vänner och familj i många fall. Enligt Grant Cardone, världskänd entreprenör och säljexpert, behöver du först sätta dig ner och uppskatta hur mycket du har. Alltså, om du inte vet hur mycket som faktiskt ligger framför dig blir det svårt att optimera din tid. Sedan tillägger han att du behöver kommunicera med alla dem som drar i dig så att ni gemensamt kommer fram till vad som är viktigast. Om alla är medvetna om din prioriteringsordning minskar du riskerna för att bli avbruten lika ofta.  

Fokusera på värdeskapande och delegera

  Billy Gene Shaw III är en driver Billy Gene Is Marketing och är minst sagt en marknadsföringsguru världen över. Han menar att möjligheten att som framgångsrik ledare kunna separera privatliv och arbete är omöjligt och om man försöker att göra det kommer man antingen att misslyckas med arbetet eller privatlivet. Enligt honom ska du istället fokusera på vilka aktiviteter som skapar värde och ägna dig åt dem. Det som inte är värdeskapande kan du delegera.  

Skilj på olika typer av arbete

  Ett knep som för många ledare visat sig vara effektivt är att avsätta tid för olika saker och göra det ordentligt. Sharran Srivatsaa, vd för Kingston Lane och affärsängel, har ett system som han implementerade för många år sedan och som han anser bidragit mycket till hans stora framgång. Han delar upp sina dagar i två pass; under förmiddagarna ägnar han sig åt möjligheter och eftermiddagar åt operativt arbete. Självklart finns det vissa dagar som schemat rubbas men han använder den mallen som standard och har uppenbarligen lyckats ganska bra.   Vill du ha fler råd och tips på hur du kan underlätta ditt ledarskap? Titta in på vår blogg här!