Bloggen

Läs gärna vår blogg. Här skriver vi om saker som är relevanta för dig som är intresserad av konsultbranschen.

Bästa business-poddarna att hålla koll på i höst!

Som chef och ledare i ett bolag krävs det att du ska ha förmågan att inspirera massorna. Men vem inspirerar dig? Här listar vi de bästa business-poddarna att lyssna på i höst!   Podcasts har sedan flera år tillbaka fungerat som en inspirerande källa till kunskap och information. För den oerfarne lyssnaren handlar det oftast om cirka en timmes långa sändningar som spelats in och samlats på olika plattformar. Det tillåter dig att enkelt gå in och lyssna på vilka poddar du vill, när du vill. Det finns helt enkelt enorma banker av oumbärligt innehåll att bara hämta hem. Som chef är ditt schema troligtvis alltid späckat, därför är det praktiskt att kunna sätta på en podcast i bakgrunden och låta dig själv inspireras i ditt ledarskap.  

Chefssnack

Vårt förstahandsval är utan tvekan Chefssnack! Det är en pod av och med Svante Randlert där han bjuder in Sveriges skarpaste chefer för ett samtal. Som chef får du både konkreta tips och verktyg för att utveckla ditt ledarskap. Svante Randlert arbetar som föreläsare och rådgivare för olika chefer och organisationer. Han är expert på verksamhetsutveckling och ledarskap och släppte 2017 boken “Drömarbetsgivaren”. Minst sagt vet han vad han talar om och i kombination med sina spännande gäster erbjuds du som lyssnare ovärderliga insikter.

Mixergy

Nummer två i vår lista är Mixergy. Mixergy är en podcast som drivs av Andrew Warner där han gästas av framgångsrika entreprenörer. I podden intervjuar han dem och de får svara på frågor kring deras resa från startups till stora bolag. Här finns en enorm mängd råd, tips och inspiration kring företagande generellt och ledarskap specifikt att hämta. Andrew Warner har själv en lång, inte helt rak, resa som entreprenör i bagaget vilket bidrar till en usp i podden som är värdefull att ta del av. Han är dessutom känd för att ställa obekväma frågor till sina gäster som även det bidrar till en rolig lyssning.

Breakit Daily

Breakit Daily är en daglig podcast som produceras och ges ut av nyhetssajten Breakit. Breakit i sin tur är en sajt med fokus på näringslivet och framförallt teknik och innovation. Det är Katarina Andersson tillsammans med Breakits reportrar som gör den här podden möjlig och den tar verkligen med dig bakom kulisserna i näringslivet. Det centrala för Breakit Daily är framtidens affärer och för dig som chef skapar den en möjlighet för bredare insikter i en mängd olika branscher.

The Economist: Money Talks

The Economist är en välkänd och väletablerad tidskrift som bevakar och rapporterar värdefull information om hela världen. Det finns en enorm bank av kunskap och insikt i företagande, ledarskap och ekonomi. De ger också ut podden Money Talks där deras redaktörer avhandlar nyheter och observationer av en stor mängd olika marknader, ekonomin och företagsvärlden. Som chef blir du inte bara uppdaterad på internationella nyheter utan får också insikter på en global nivå som kan hjälpa till utveckla ditt ledarskap. Vill du ha fler tips på hur du kan utveckla ditt ledarskap? Spana in vår blogg här!