Bloggen

Läs gärna vår blogg. Här skriver vi om saker som är relevanta för dig som är intresserad av konsultbranschen.

5 av de mest efterfrågade jobben inom tech- och IT

Att attrahera de bästa experterna inom IT och tech är en utmaning. Företag som letar efter marknadens vassaste tech-talanger är aldrig ensamma i jakten. De allra skickligaste yrkesmännen- eller kvinnorna inom IT och tech har inga problem att hitta attraktiva tjänster – tvärtom. Deras största ”problem” är i många fall att de blir erbjudna flera olika uppdrag och tvingas tacka nej eftersom efterfrågan på expertkompetens inom området är hög. Var ska man leta för att hitta den absolut bästa kompetensen inom IT och tech? Med tanke på den höga efterfrågan har många experter inom området valt att arbeta som konsulter – vilket ger större flexibilitet och möjligheten att kontinuerligt ta sig an nya, spännande uppdrag. Därför hittar du med största sannolikhet de bästa experterna inom IT och tech hos en riktigt bra konsultleverantör. Behöver du hjälp att hitta rätt konsult inom IT eller tech? Vi hjälper dig! Jobben inom IT och tech är eftertraktade, men vilka typer av tjänster är det som eftersöks mest av företagen? Den erkända sajten inom tech- och IT-nyheter, CIO.com, har listat de hetaste jobben under 2018 och framåt. Data scientist En data scientist arbetar med att lösa affärsproblem genom att analysera data. De grundläggande arbetsområdena är statistik, affärsanalys och programmering men för en data scientist handlar allt i slutändan om att kunna undersöka data på nya sätt för effektiv problemlösning. Utvecklare och programmerare I takt med digitaliseringen och den teknologiska utvecklingen finns det ett stort behov av programmerare och utvecklare på många företag idag. Möjligheterna med programmering och kod är numera oändliga och arbetsmöjligheterna likaså! Datasäkerhet Många företag hanterar stora mängder data, vilket kräver ett rigoröst säkerhetsarbete för att skydda företaget, dess anställda men även kunder. Säkerhetsarbete kring data blev inte mindre aktuellt efter att GDPR-lagen trätt i kraft tidigare i år. Nätverksadministratör En nätverksadministratör ansvarar för hanteringen av ett företags LAN/WAN-protokoll, mjukvara och hårdvara. Vilken typ av kompetens som krävs beror helt på hur omfattande och komplext nätverket är men variationen innebär att efterfrågan på kompetens inom området är stort. Kundtjänst/help desk Kundtjänst eller en så kallad ”help desk” inom IT är en enormt viktigt avdelning för många företag. Som IT-support är man en del av företagets yttersta sfär och behöver både tekniska som sociala färdigheter. Jobbet kan variera mycket beroende på vilken verksamhet det handlar om och kräver ofta både juniora och seniora resurser. Ta hjälp av oss på Vakanta för att hitta de bästa konsulterna inom tech och IT! Med vårt verktyg kan du välja mellan de bästa konsulterna från de bästa leverantörerna och spara både tid och pengar. Kontakta oss så berättar vi mer!