Bloggen

Läs gärna vår blogg. Här skriver vi om saker som är relevanta för dig som är intresserad av konsultbranschen.

En ny typ av nätverkande för konsulter

Att mingla sig fram till framgång är inte en helt obskyr tanke. Nätverkandet har blivit viktigare och viktigare för oss människor. Och när LinkedIn och andra sociala medier dessutom dyker upp på den digitala himlen ökar vårt behov, och krav, på att nätverka. Men hur fungerar egentligen nätverkandet för konsulter?

Därför nätverkar vi – och hur

Varför nätverkar vi? Ja, det tål att funderas på. Men kort och gott handlar det om att omge sig av schyssta och värdefulla relationer som kan hjälpa dig i framtiden. Dessa relationer kan ge dig stöd, tips och hjälpa dig att nå dit du vill, samtidigt som du kan hjälpa andra.

Att nätverka är en ädel konst som tyvärr inte alla kan bemästra. Idag underlättar dock många sociala medier för vårt nätverkande och det traditionella minglet har uppgraderats. LinkedIn är det främsta sociala mediet för att nätverka. Fast även detta medie har utvecklats. Vi har nog alla trillat över artiklar som handlar om hur du maximerar din LinkedIn-profil. Tips som att fixa din URL, använd film i presentationen, uppdatera statusen och var engagerad cirkulerar och många lägger ned kopiöst med tid på sina profiler. Detta är inte helt taget ur luften. Många lyckas idag förse sig med nya jobb eller kunder med hjälp av LinkedIn.

Nyckeln till framgång inom konsultbranschen

Som köpare och säljare av konsulttjänster är nätverkandet en nyckel till framgång. Även här har nätverkandet förflyttat sig till den digitala spelplanen. Många konsulter hittar uppdrag genom bland annat LinkedIn och Facebook. Samtidigt är det många konsultköpare som scannar av potentiella uppdragstagares profiler innan beslut tas om vem de ska anlita. Konsultbranschen är alltså aktiv när det gäller digitalt nätverkande, och det är dags att ta det till nästa nivå..

Nästa nivå av nätverkande?

För att vinna fler uppdrag som konsultsäljare, och för att hitta de bästa leverantörerna som konsultköpare, kan vi på Vakanta erbjuda dig ett verktyg. Konsultbranschen idag är väldigt personberoende, slutar en kontaktperson höra av sig riskerar hela samarbetet mellan köpare och leverantör att dö ut. Med Vakanta slipper du detta dilemma då samarbetet inte längre är beroende av en person som du har gjort affärer med. Samla allt på ett ställe och tillåt flera avdelningar ha tillgång till inköpen, så blir inköpet av konsulter enklare och smartare. Allting – skapa uppdrag, skicka förfrågningar, utvärdera kandidater, boka intervjuer, anlita och hantera konsulter – sköts med vårt verktyg. Få en överblick, strukturera och genomför konsulthanteringen smidigare.

Med Vakanta sammanförs köpare och säljare så att det blir enklare att göra affärer, utan att du behöver göra en filmpresentation eller skriva statusuppdateringar stup i kvarten. En ny typ av nätverkande kan man säga!

För att få veta mer om Vakantas verktyg, läs mer här eller boka en demo.