Bloggen

Läs gärna vår blogg. Här skriver vi om saker som är relevanta för dig som är intresserad av konsultbranschen.

Sex saker omtyckta och karismatiska personer  gör

De fångar allas uppmärksamhet när de kliver in i ett rum. De får dig automatiskt att tycka om dem. De är omtyckta och karismatiska. Vad är det de gör som får oss så trollbundna? Vakanta listar sex saker du kan tänka på om du vill utveckla din karisma!

Don’t fake it til you make it

Att vara karismatisk och omtyckt är inte något som kan tvingas fram. Om din omgivning misstänker dig för att låtsas kommer följden istället bli motsatsen till vad du vill, de litar inte på dig eller tycker inte att du är genuin. Begrunda istället dessa punkter och reflektera om det är något som du gör i dagsläget, eller om det är någon i din närhet som du kan inspireras eller lära av.
  • Lyssna mer än du pratar. I grunden tycker alla om att prata om sig själva, de vill känna att du intresseras av dem. Ställ frågor, håll ögonkontakten och visa att du bryr dig om vad de säger.
  • Behåll fokus. När du pratar med någon, befinner dig på ett möte eller håller en presentation måste du behålla fokus. Du kan inte lägga fram mobilen på bordet eller kika på skärmen medan någon försöker kommunicera med dig.
  • Ge och inte ta. Tänk på vad du kan erbjuda och bidra med i form av en hjälpande hand eller stöd, istället för att tänka på vad du kan få tillbaka själv.
  • Kontrollera inte. En kontrollerande människa skapar inte härlig stämning, och gör inte att andra kan slappna av och trivas. Att kontrollera andra på till exempel jobbet tyder på att du inte litar på dem tillräckligt för att ge dem ansvar. Uppmuntra istället andra att ta egna initiativ.
  • Lev inte i det förflutna. Älta inte gamla misslyckanden, framgångar eller händelser. Lev här och nu, och blicka framåt. Lär från dina misstag och framsteg och ta med dig dem, utan att berätta om dem för alla andra.
  • Släpp fram andra att stå i rampljuset. Att kunna låta andra få lysa och ta plats tyder på att du inte är en uppmärksamhetssökare. Det visar på att du känner dig trygg och värnar om att andra ska få utvecklas.
  Inspireras av fler blogginlägg: Tala så att människor vill lyssna på dig Vett och etikett för konsulter Ta bättre hand om dina konsulter - utvärdera dig själv