Om oss

Vi digitaliserar konsultbranschen!

Vakanta är en webbaserad tjänst för att hantera konsultinköp. 2013 insåg våra två grundare, båda med lång erfarenhet från konsultbranschen, behovet av att konsolidera konsultbranschen. Branschen omsätter över 75 miljarder kronor bara i Sverige och den växer snabbt. Trots det så är digitaliseringen av konsultbranschen eftersatt. Så tillsammans med begåvade utvecklare och partners bestämde de sig för att för att skapa Vakanta.

Det var tydligt att samarbetsprocessen mellan köpare och säljare av konsulttjänster var föråldrad och ineffektiv. Samtidigt har konsulter blivit en allt viktigare del av kompetensförsörjningen och när efterfrågan på kompetensen ökar så har utbudet av företag som erbjuder konsulttjänster växt. Idag behöver konsultköpare ha relation med flera leverantörer för att kunna säkerställa leverans av rätt konsulter. Det ställer nya krav på effektiva samarbetsrutiner.

Vi kände helt enkelt att både köpare och säljare av konsulttjänster förtjänade bättre. Tillsammans med våra ansluta konsultleverantörer och kunder driver vi utvecklingen framåt med målsättning att sätta en ny branschstandard som skapar värde för alla parter.

För vem?

Vakanta är till för köpare och säljare av konsulttjänster. I Vakanta sammanför vi dessa två grupper, sparar dem tid, sänker kostnader, ökar kvalitén och förbättrar kommunikation för alla parter. Utan att påverka affärsmässiga relationer.

Läs mer om oss

Styrelse

Johan Langgren Canestrini

Styrelseordförande- sedan 2018-05-15

Johan har en lång och gedigen erfarenhet av att starta och förvalta konsultorganisationer i Skandinavien. Mellan åren 2013 och 2018 har Johan haft ett flertal ledande positioner inom konsultorganisationen Knowit, som är noterat på stockholsmbörsen. Idag är Johan oberoende och engagerar sig i ett antal bolag. Johan är en erfaren ledare med bred kompetens. En av Johans största styrkor är att definiera strategisk inriktning och se till att affärsverksamheten är anpassad för att nå definierade mål.

Johan Hanson

VD och styrelseledamot

Johan är en av Vakantas grundare och är idag VD i bolaget. Johan har en bakgrund i bemanningsbranschen efter att ha arbetat i fem år på Academic Work inom försäljning och affärsutveckling. Johan är en visionär av stora mått och är den som tog initiativet till att starta Vakanta med målet att förändra konsultmarknaden från grunden.

Samir Mohsen

Försäljningschef och styrelseledamot

Samir var med och grundade Vakanta tillsammans med Johan och han är idag försäljningschef i bolaget. Samir har efter 12 år på Academic Work, där han hade en nyckelroll för säljutvecklingen som säljare, teamledare, säljtränare och affärsområdeschef, lång erfarenhet från bemanningsbranschen.

Henrik von Shoultz

Styrelseledamot

Henrik har lång erfarenhet av att driva bolag och projekt inom ITC området i såväl stora bolag som startups. Att effektivisera processer och att förbättra branschlogik har alltid varit grunden till Henriks driv. Sedan två år tillbaka arbetar Henrik med VC finansiering.

Marika Philipsson

Styrelseledamot

Marika har de senaste 15 åren varit VD i ett antal olika tjänsteproducerande bolag, både privatägda och noterade. Marika är sedan 4 år tillbaka verksam som VD och koncernchef för Särnmark Support AB. Vid sidan av sina operativa positioner har Marika även en lång erfarenhet som styrelseledamot i olika bolags styrelser. För närvarande är Marika verksam som styrelseledamot i Transformator Design AB, Krica behandling och utbildning AB samt Vakanta.

Kom igång direkt!

Kom igång direkt med Vakanta Basic. Skicka din konsultförfrågan och jämför konsulter från Sveriges ledande konsultbolag!

– 1 användare
– Obegränsat antal förfrågningar
– Free trial