Om oss

Vi gör konsultmarknaden mer tillgänglig, strukturerad och lätt att jämföra.

Vakanta är en webbaserad tjänst för att hantera konsultinköp. 2013 insåg våra två grundare, båda med lång erfarenhet från konsultbranschen, behovet av att konsolidera konsultbranschen. Branschen omsätter över 75 miljarder kronor bara i Sverige och den växer snabbt. Trots det så är digitaliseringen av konsultbranschen eftersatt. Så tillsammans med begåvade utvecklare och parters bestämde de sig för att för att skapa Vakanta.

Det var tydligt att samarbetsprocessen mellan köpare och säljare av konsulttjänster var föråldrad och ineffektiv. Samtidigt har konsulter blivit en allt viktigare del av kompetensförsörjningen och när efterfrågan på kompetensen ökar så har utbudet av företag som erbjuder konsulttjänster växt. Idag behöver konsultköpare ha relation med flera leverantörer för att kunna säkerställa leverans av rätt konsulter. Det ställer nya krav på effektiva samarbetsrutiner.

Vi kände helt enkelt att både köpare och säljare av konsulttjänster förtjänade bättre. Tillsammans med våra ansluta konsultleverantörer och kunder driver vi utvecklingen framåt med målsättning att sätta en ny branschstandard som skapar värde för alla parter.

För vem?

Vakanta är till för köpare och säljare av konsulttjänster. I Vakanta sammanför vi dessa två grupper, sparar dem tid, sänker kostnader, ökar kvaliteten och förbättrar kommunikation för alla parter. Utan att påverka affärsmässiga relationer.

Läs mer om oss

Styrelse

Håkan Ramsin

Styrelseordförande

Håkan har lång erfarenhet av att utveckla stora och små företag i Sverige och internationellt. Han har även stor erfarenhet från bemanningsbranschen som tidigare styrelseordförande i Proffice såväl som initial investerare och styrelseledamot i Academic Work. Håkan har också varit Executive VP i Bonnier samt partner i riskkapitalbolaget IT Provider. Idag driver Håkan en egen portfölj med sju bolag.

Johan Hanson

VD och styrelseledamot

Johan är en av Vakantas grundare och är idag VD i bolaget. Johan har en bakgrund i bemanningsbranschen efter att ha arbetat i fem år på Academic Work inom försäljning och affärsutveckling. Johan är en visionär av stora mått och är den som tog initiativet till att starta Vakanta med målet att förändra konsultmarknaden från grunden.

Samir Mohsen

Försäljningschef och styrelseledamot

Samir var med och grundade Vakanta tillsammans med Johan och han är idag försäljningschef i bolaget. Samir har efter 12 år på Academic Work, där han hade en nyckelroll för säljutvecklingen som säljare, teamledare, säljtränare och affärsområdeschef, lång erfarenhet från bemanningsbranschen.

Henrik von Shoultz

Styrelseledamot

Henrik har lång erfarenhet av att driva bolag och projekt inom ITC området i såväl stora bolag som startups. Att effektivisera processer och att förbättra branschlogik har alltid varit grunden till Henriks driv. Sedan två år tillbaka arbetar Henrik med VC finansiering.

Marika Philipsson

Styrelseledamot

Marika har de senaste 15 åren varit VD i ett antal olika tjänsteproducerande bolag, både privatägda och noterade. Marika är sedan 4 år tillbaka verksam som VD och koncernchef för Särnmark Support AB. Vid sidan av sina operativa positioner har Marika även en lång erfarenhet som styrelseledamot i olika bolags styrelser. För närvarande är Marika verksam som styrelseledamot i Transformator Design AB, Krica behandling och utbildning AB samt Vakanta.

Enskild användare?

Skapa konto och anlita de bästa konsulterna till rätt pris genom effektiv konkurrensutsättning i varje förfrågan.

 

– Access till 160+ konsultleverantörer
– Jämför och anlita konsulter i en förfrågan
– Överblicka och hantera anlitade konsulter

 

 

Helt kostnadsfritt!