Bloggen

Läs gärna vår blogg. Här skriver vi om saker som är relevanta för dig som är intresserad av konsultbranschen.

En resa från analoga till digitala konsultinköp

När jag själv arbetade i konsultbranschen kändes saker inte helt rätt. Det var ett evigt jagande för konsultsäljare i förhoppningen om att få till ett möte med köpare. Oräkneliga antal telefonsamtal, mailkonversationer, Excel- och Worddokument. Och jag tänkte: “Samarbeten mellan köpare och säljare av konsulttjänster känns förlegat och ineffektivt. Det måste finnas ett enklare och bättre sätt”. Eller?

Konsulten är en i gänget – eller?

Flexibla främlingar, komplicerade medarbetare eller helt enkelt “de”. I och med konsulternas dubbla organisatoriska tillhörigheter är det inte sällan konsulterna får benämningen “de”. När “de” inte får social integration med den ordinarie personalen kan det leda till en ojämn maktbalans och oklarheter i hur konsulten ska bemötas och förväntas arbeta. Hur behandlar du konsulterna som ditt företag hyr in?

Ta lärdom av Transportstyrelsens IT-skandal

Transportstyrelsens IT-skandal har uppdagat en diskussion gällande statliga verksamheters outsourcing av tjänster. David Frydlinger påtalar detta i ett debattinlägg hos SVT Opinion och menar att outsourcing är viktigt för att Sverige ska fortsätta vara konkurrenskraftiga i en digitaliserad värld. Något som kan överföras till NGO:s upphandlingar av konsulter som hanterar känslig information. Ta tillfället i akt och lär dig av skandalen!

1 2 3

Enskild användare?

Skapa konto och anlita de bästa konsulterna till rätt pris genom effektiv konkurrensutsättning i varje förfrågan.

 

– Access till 160+ konsultleverantörer
– Jämför och anlita konsulter i en förfrågan
– Överblicka och hantera anlitade konsulter

 

 

Helt kostnadsfritt!